lauantai 2. huhtikuuta 2016

Makujen maailmat, missä kulkee rajat?

MAKUVERSTAS SEINÄJOELLA 5.4: MAKUJEN YHDISTELEMINEN

Tämänkertaisessa makujen yhdistelmien verstaassa 5.4. aloitetaan hemmottelulla: Makunystyröitämme hellitään Jani Unkerin valmistamalla kala-aiheisella suupalalla - epaksella - kun kerran Etelä-Pohjanmaalla olemme. Maistelun ohessa Jani kertoo makujen yhdistelemisestä omasta näkökulmastaan. Mutta mistä ne makumaailmat kumpuavat? Siitä kertoo lisää Anu.



Keittiömestari José Manuel de Torres Artillo Baskien kulinaarisesta instituutista tarjoaa verstaan lopussa oman näkökulmansa tapaksista. Tapashan koostuu käsin syötävistä suupaloista, ja itse asiassa tapa tarkoittaa Espanjassa kantta. Alun perin se – vaikkapa kinkkuviipale - laitettiin viinilasin päälle suojaksi kärpäsiltä. Nykyään tapakset yksinäänkin ovat jo riittävä syy mennä ravintolaan. Tapakset tehdään esimerkiksi leivästä, ilmakuivatusta kinkusta, oliiveista ja lampaanmaitojuustosta. Pohjois-Espanjassa tapaksesta käytetään nimeä pincho. Pincho voi merkitä myös yksittäin syötävää suupalaa – esimerkiksi tikulla lävistettynä tai lusikassa.

Verstaassa pääsette myös ryhmissä valmistamaan tapaksia – vai sanotaanko että epaksia - omilla makuyhdistelmillä. Verstaassa annetaan lista vaihtoehtoja, joiden pohjalta yhdistelmiä voi tehdä. Mikä päätökseesi vaikuttaa, ja miten lopulta yhdistelmä syntyy? Valmistukseen vinkataan muutamia nopeita tekniikoita, joista kerrotaan sitten paikan päällä lisää. Tuutoreina ovat Jani, José ja meidän oma Nanna, Kaikki äitini reseptit –blogisti.

Ilmoittaudu mukaan!

Viikon kuluttua näemme samanlaisissa merkeissä Kauhajoella. Lisätietoja.

Laila Matikainen, SeAMK. (laila.matikainen(at')seamk,fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti