EMULSIO - Vinaigrette
• 1 osa maustettua mehutiivistettä• 3 osaa öljyä
• Ravista ainesosat sekaisin suljetussa lasipurkissa.
Marmeladikuulat
• 100 g mehutiivistettä• 2 g agar agaria
• pakasteessa jäähdytettyä kylmää öljyä
Kiehauta mehu ja sekoita joukkoon agar agar. Laita öljy kapeaan, korkeaan astiaan ja astia mielellään jää/lumihauteeseen, jotta öljy ei lämpene. Tiputtele ruiskulla tai öljyllä puolukka-agar agar liuosta öljyastiaan. Kuulat kiinteytyvät matkalla pohjalle kulkiessaan jääkylmän öljyn läpi. Lopuksi siivilöi kuulat öljystä. Pintaöljyn kuulista saa huuhtomalla ne lämpimällä vedellä.
VAAHTO -
a) Sifonilla
• 60 g mehutiivistettä• 70 g kananmunan valkuaista (n. 2kpl)
Sekoita valkuainen mehutiivisteeseen ja kaada sifoniin. Lataa sifoni kaasupatruunoilla ja vaahdota.
b) Peikkovaahto
• 60 g mehutiivistettä• 70 g kananmunan valkuaista
Vaahdota valkuainen piikkihuippuiseksi vaahdoksi. Jatka sitten vaahdottamista ja lisää samalla mukaan haluamasi määrä puolukkamehutiivistettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti