Mehusta moneksi: Emulsio, marmeladi ja vaahto

EMULSIO - Vinaigrette

1 osa maustettua mehutiivistettä
3 osaa öljyä
Ravista ainesosat sekaisin suljetussa lasipurkissa.

Marmeladikuulat

100 g mehutiivistettä
2 g   agar agaria
pakasteessa jäähdytettyä kylmää öljyä
Kiehauta mehu ja sekoita joukkoon agar agar. Laita öljy kapeaan, korkeaan astiaan ja astia mielellään jää/lumihauteeseen, jotta öljy ei lämpene. Tiputtele ruiskulla tai öljyllä puolukka-agar agar liuosta öljyastiaan. Kuulat kiinteytyvät matkalla pohjalle kulkiessaan jääkylmän öljyn läpi. Lopuksi siivilöi kuulat öljystä. Pintaöljyn kuulista saa huuhtomalla ne lämpimällä vedellä.

VAAHTO - 

a) Sifonilla

60 g mehutiivistettä
70 g kananmunan valkuaista (n. 2kpl)
Sekoita valkuainen mehutiivisteeseen ja kaada sifoniin. Lataa sifoni kaasupatruunoilla ja vaahdota.

b) Peikkovaahto

60 g mehutiivistettä
70 g kananmunan valkuaista
Vaahdota valkuainen piikkihuippuiseksi vaahdoksi. Jatka sitten vaahdottamista ja lisää samalla mukaan haluamasi määrä puolukkamehutiivistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti