Falafelpihvit kahdella eri proteiinilisällä

Pellavarouhe -falafelpihvit



1 rkl öljyä
1 sipulia (tai 50g)
1 pkt kikherneitä n. 3dl
1 dl Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa + puolukka
1,5 tl juustokuminaa
1 rkl maissijauhoa
≈ 1,5 tl suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta korianteria (tai muuta yrttiä)
Pinnalle: Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa + puolukka.

  1. Hienonna sipulit ja freesaa niitä hetki öljyssä.
  2. Valuta herneistä liemi erilliseen astiaan ja säilytä liemi.
  3. Laita sipulit, herneet ja Valo24h pellava + puolukka astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Jos sauvasekoitin ei jaksa myllyttää, lisää hieman lientä.
  4. Lisää maissijauho ja mausteet.
  5. Anna tekeytyä hetken ja taputtele sen jälkeen pihveiksi puolukka pellavarouheessa ja paista pannulla valmiiksi.


Perunaproteiini-falafelpihvit



1 rkl öljyä
1 sipulia
300g kikherneitä
n. 0,5 dl lientä
1,5 tl psylliumjauhetta
10 g perunaproteiinia
2 rkl maissijauhoa
1,5 tl juustokuminaa
kourallinen tuoretta korianteria (tai muuta yrttiä)
≈ 1,5 tl suolaa,
mustapippuria
Pinnalle: Maissijauho -polentaseosta
Huom! Perunaproteiini on tässä proteiinilisänä. Sitä ei vielä saa kaupoista, ja reseptin voi toteuttaa ilman sitä.

  1. Hienonna sipulit ja freesaa niitä hetki öljyssä.
  2. Valuta herneistä liemi erilliseen astiaan.
  3. Laita sen jälkeen sipulit, herneet, tilkka lientä, perunaproteiini ja psylliumjauhe astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Lisää hieman lientä tarvittaessa. Taikinan tulee olla melko tukevaa.
  4. Lisää maissijauho ja mausteet. Anna tekeytyä.
  5. Laita laakealle lautaselle maissijauhoja ja polentaa, sekoita. 
  6. Kun taikinamassa tuntuu sopivan kiinteältä, taputtele siitä pihvejä maissijauho-polentaseoksessa ja paista pannulla sopivallalla lämmöllä valmiiksi.
  7. Anna jäähtyä hieman ennen maistamista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti