Marjamämmi

1 l vettä
5 dl ruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta

Lisää puolukkasurvos vasta imeltyneeseen mämmiin. Vasemmalla esimerkki sellaisesta
mämmistä, johon puolukkasurvos sekoitettiin heti alussa: Ei imeltynyt ja jäi paksuksi puuroksi.
Oikealla hyvin imeltynyt, pehmeä marjamämmi.


Lämmitä vesi n. 50-60 °C. Sekoita ruisjauhot hyvin vatkaten lämpimään veteen. Laita seos uunivuokaan ja säädä uuni n. 60 °C lämpötilaan. Uunin lämpötila seilaa tämän ylä- ja alapuolella. Jos sinulla on esim. kinkunpaistomittari, voit seurata uunin lämpötilaa. Anna mämmin imeltyä rauhassa n. 5 tuntia. Maista makeutta: Hyvin imelletty marjamämmi ei kaipaa sokeria. Lisää marjasurvos. Nosta uunin lämpötila tämän jälkeen 125 – 175 °C lämpötilaan ja paista kypsäksi 2 -4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti