Suomen itsenäisyyden juhla-valkosipulit


250 g valkosipulia (valitse mieluiten valkosinipunertavakuorisia valkosipuleita)
Kourallinen tuoretta basilikaa

MARINADI:
1 dl öljyä
1 dl omenaviinietikkaa
½ dl  sokeria
½ dl  hunajaa
1 tl merisuolaa
2  laakerinlehteä, muutama  maustepippuri, muutama  viherpippuri, muutama  neilikka


Valmistusohje:

Kuori kynnet tuoreeltaan ja pane ne puhtaisiin tölkkeihin. Laita basilikaa purkin pohjalle ja valkosipulinkynsien päälle.  Kiehauta kaikki marinadin aineet, paitsi öljy ja kaada marinadi valkosipulinkynsien ja yrttien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, ja odota että sininen väri tulee esille. Kun valkosipulin kynnet ovat sinisiä, ota ne vielä pois marinadista ja keitä vedessä n. 2 minuuttia. Laita pehmenneet sipulinkynnet takaisin liemeen, ja lisää öljy. Sekoita, sulje kansi ja säilytä viileässä.


Jos ET halua sinistä väriä,
Keitä valkosipulinkynsiä vedessä noin viisi minuuttia. Huuhdo kynnet kylmällä vedellä. Kuori kynnet ja pane ne puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Kiehauta kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi valkosipulinkynsien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Lisää tarinaa sinisestä valkosipulista.
Lohinapit sinisellä valkosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti