Fermentoitu tomaattikastike sopii hyvin pizzan päälle. |
- 175 g tomaattipyrettä (kokoonkeitetty)
- 2 rkl nestemäistä hapatetta (Hapankaalimehua, vesikefiiriä tai heraa)
- 1 rkl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi tahnaksi hienonnettuna
- ¼ tl suolaa
- (1/8 tl kanelia)
- (hyppysellinen jauhettua mausteneilikkaa)
- hyppysellinen cayennepippuria
- 2 rkl omena(siideri)viinietikkaa
- 500 ml:n purkki säilöntään
- Sekoita steriloidussa purkissa tomaattisose, nestemäinen hapate, hunaja, valkosipuli, suola, cayannepippuri ja muut mahdolliset mausteet. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
- Kaada etikka pinnalle: Se estää homeen kasvua.
- Sulje kansi hyvin ja jätä purkki huoneenlämpöön valolta suojattuna 2-3 päiväksi.
- Kun tomaattikastike on mielestäsi hapattunut riittävästi, sekoita pinnalla oleva etikka ketsupin joukkoon. Ohuempaa ketsuppia saat sekoittamalla joukkoon enemmän käyttämääsi hapatetta, etikkaa tai vettä. Tuote säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti