Tomaattikastike

Fermentoitu tomaattikastike sopii hyvin pizzan päälle. 
n. 200ml

  • 175 g tomaattipyrettä (kokoonkeitetty)
  • 2 rkl nestemäistä hapatetta (Hapankaalimehua, vesikefiiriä tai heraa)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi tahnaksi hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • (1/8 tl kanelia)
  • (hyppysellinen jauhettua mausteneilikkaa)
  • hyppysellinen cayennepippuria
  • 2 rkl omena(siideri)viinietikkaa
  • 500 ml:n purkki säilöntään


  1. Sekoita steriloidussa purkissa tomaattisose, nestemäinen hapate, hunaja, valkosipuli, suola, cayannepippuri ja muut mahdolliset mausteet. Sekoita hyvin ja tasoita pinta.
  2. Kaada etikka pinnalle: Se estää homeen kasvua.
  3. Sulje kansi hyvin ja jätä purkki huoneenlämpöön valolta suojattuna 2-3 päiväksi.
  4. Kun tomaattikastike on mielestäsi hapattunut riittävästi, sekoita pinnalla oleva etikka ketsupin joukkoon. Ohuempaa ketsuppia saat sekoittamalla joukkoon enemmän käyttämääsi hapatetta, etikkaa tai vettä. Tuote säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti