50 g hydratoituja
vesikefiirin siemeniä
60 g panimosokeria
1 l keitettyä vettä, joka
on jäähtynyt huoneenlämpöön
2 l:n purkki säilöntään
tyhjiä pulloja
1.
Ota
vesikefiirin siemenet pois pakkauksesta. Jos ne ovat nesteessä, hävitä se ja
huuhtele siemenet.
2.
Liuota sokeri
lämmitettyyn veteen steriloidussa purkissa. Anna veden jäähtyä
huoneenlämpöiseksi. Lisää vesikefiirinsiemenet.
3.
Peitä purkki
kankaalla ja kumilenkillä. Jätä huoneenlämpöön suoralta auringonvalolta
suojattuun paikkaan 1-3 vuorokaudeksi tai kunnes vesikefiiri poreilee ja
maistuu miellyttävän happamalta.
4.
Siivilöi
vesikefiiri, ota siemenet talteen ja pullota neste. Kefiiri säilyy jääkaapissa
useita viikkoja. Vesikefiirin voi tässä välissä halutessaan maustaa: http://www.culturesforhealth.com/learn/water-kefir/ten-ways-to-flavor-water-kefir/
5.
Käytä
vesikefiirin siemenet seuraavaan erään heti tai pane ne jääkaappiin pienessä
vesitilkassa. Käytä kuukauden kuluessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti