Vesikefiiri



Vesikefiirin siemeniä
Vesikefiiri n. 1 l
50 g hydratoituja vesikefiirin siemeniä
60 g panimosokeria
1 l keitettyä vettä, joka on jäähtynyt huoneenlämpöön
2 l:n purkki säilöntään
tyhjiä pulloja

1.      Ota vesikefiirin siemenet pois pakkauksesta. Jos ne ovat nesteessä, hävitä se ja huuhtele siemenet.
2.      Liuota sokeri lämmitettyyn veteen steriloidussa purkissa. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää vesikefiirinsiemenet.
3.      Peitä purkki kankaalla ja kumilenkillä. Jätä huoneenlämpöön suoralta auringonvalolta suojattuun paikkaan 1-3 vuorokaudeksi tai kunnes vesikefiiri poreilee ja maistuu miellyttävän happamalta.
4.      Siivilöi vesikefiiri, ota siemenet talteen ja pullota neste. Kefiiri säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Vesikefiirin voi tässä välissä halutessaan maustaa: http://www.culturesforhealth.com/learn/water-kefir/ten-ways-to-flavor-water-kefir/
5.      Käytä vesikefiirin siemenet seuraavaan erään heti tai pane ne jääkaappiin pienessä vesitilkassa. Käytä kuukauden kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti