Vihreä kimchi



  • 1 kg kiinankaalia
  • 1 juuripersilja (korvasi ohjeen daikonin)
  • 3 rkl suolaa
  • 1 kypsä päärynä, ilman kotaa
  • ½ sipuli
  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 vihreää chiliä
  • ½ tl thaimaalaista kalakastiketta
  • 4 kevätsipulia (sekä valkoiset että vihreät osat hienona silppuna)
  • ½ nippua lipstikkaa (korianteri käy ehkä paremmin)
  • 2 l:n lasipurkki säilöntään


  1. Pane isoon kulhoon kiinankaali ja juuripersilja (jälkimmäinen vihannesmandoliinilla siivutettuna). Sirottele päälle suolaa ja jätä huoneenlämpöön 1-3 tunniksi.
  2. Soseuta sileäksi tahnaksi päärynä, sipuli, inkivääri, valkosipuli, chili ja kalakastike.
  3. Huuhtele suola pois kiinankaalista ja juuripersiljasta ja rutistele ne mahdollisimman kuiviksi.
  4. Levitä tahnaa, kevätsipulisilppua ja lipstikkaa kauttaaltaan kiinankaalin ja juuripersiljan päälle.
  5. Pane maustettu kiinankaali ja juuripersilja steriloituun purkkiin ja paina, jotta kaikki ilmakuplat nousevat pois. Levitä mahdollisesti jäänyt tahna pinnalle.
  6. Sulje kansi huolella, mutta avaa sitä sitten kahdeksasosakierroksen verran. Jätä fermentoitumaan huoneenlämpöön suoralta auringonvalolta suojattuna 1-2 viikoksi.
  7. Kun säilyke on mielestäsi hapattunut riittävästi, pane se jääkaappiin ja leikkaa tarjoilua varten. Kimchi säilyy jääkaapissa useita kuukausia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti